Jdi na obsah Jdi na menu

Moje oblíbené (nejen) medicínské seriály a filmy

6. 10. 2015

1. Grey´s Anatomy

Naprostý základ pro všechny mediky a uchazeče o medicínu. Místy je to sice lehce neuvěřitelné a kdyby to bylo ve skutečnosti, tak by celá nemocnice po pár letech asi vymřela, ale i tak tenhle seriál miluju. A občas se v něm člověk i něco naučí (třeba Apgar skóre :D ). A když dobře hledáte, najdete tam i pár mouder.

Jo a je to dost návykové, takže bych doporučovala nepouštět se do toho ve zkouškovém :)

 

2. Scrubs

Další z medicínských seriálů. Když jsem ho poprvé viděla, tak se mi ani trochu nelíbil, ale jakmile jsem se do něj víc zakoukala, najednou nešlo přestat :D Celý seriál je pojatý hodně humorně, často se tam objevují fantazie a představy hlavních postav, a to tomu dodává správné grády. Určitě se u něj nudit nebudete, já se smála u každého dílu. A semtam se tam najde i nějaká ta praktická věc a moudro :) Přikládám moji oblíbenou scénu

 

3. House MD

Nejspíš všichni znáte. Pamatuju si, jak jsem v prváku a ve druháku sjížděla všechny díly a byla strašně nadšená, když jsem se náhodou trefila do správné diagnózy :D No je to celé trošku přitažené za vlasy, ale aspoň jsem si díky tomu zapamatovala některé věci (třeba lupus :D ) a co si budeme povídat, Hugh Laurie je prostě sexy, už jen proto stojí za to se na to dívat :)

 

4. Requiem for a dream

Není to úplně typický medicínský film, ale (pro ty, co mají před farmačkou) je tam krásně ukázaný účinek látek na bázi amfetaminů. Navíc skvělá hudba a perfektní herecké výkony z něj pro mě dělají jeden z nejlepších filmů, který jsem kdy viděla.

 

5. La vie d´Adele

Tenhle film nemá s medicínou vůbec nic společného, ale já ho mám moc ráda. Moc se mi líbí, s jakou lehkostí zpracovává téma lesbické lásky, bez zbytečných klišé a přehánění. Navíc je to celé moc hezky natočené a určitě doporučuju.

 

6. Samba

Opět nemedicínský film, ale zbožňuju ho. Charlotte Gainsbourg a Omar Sy jsou prostě zárukou kvality. Není nouze o vtipné momenty, ani o ty vážné a celkově je to fakt moc hezké a fajn.

 

7. L´Ecume des jours

Pokud máte rádi filmy, kde musíte zapojit fantazii, je Pěna dní přesně pro vás. Je to volně natočené podle knihy Borise Viana a dopředu říkám, že to není film pro všechny, ale já na něm ujíždím a doopravdy se mi líbí. Navíc miluju Audrey Tautou a úplně všechny filmy, ve kterých hraje :) A režisér Michel Godry je opět zárukou kvalitní podívané.

 

8. La science des reves

Další Godryho film (asi jsem fakt úchyl na francouzské filmy, jak tak koukám :D ) a opět film, kde musíte zapojit fantazii. Naprosto úžasná a šílená podívaná. Dostalo mě to na kolena hned poprvé a dostane mě to pokaždé znova a znova.

9. A Dangerous method

Tohle není můj úplně oblíbený film, ale pokud se zajímate o psychiatrii, Freuda, Junga a tak, tak asi stojí za zkouknutí. Mě to teda dost zklamalo a docela by mě zajímalo, jak to vidí ostatní. Je to takové hodně na efekt, ale na rozptýlení mezi učením dobré :)) A výkon Keiry je fakt obdivuhodný.

 

10. Le Scaphadre et le papillon

Nádherný film podle skutečné události a perfektní ukázka locked-in syndromu (do neurologie). Rozhodně doporučuju, je to jeden z těch filmů, po jejichž skončení zůstanete sedět a zírat ještě pět minut.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jirka - Bezva

7. 10. 2015 11:04

Hezký filmy, většinu z nich znám a mám je taky rád a na zbytek kouknu :-)

medička lfhk - Re: Bezva

8. 10. 2015 6:32

Jsem moc ráda, že jsem se ti trefila do noty a máš bezva vkus :D

Jirka - Re: Re: Bezva

8. 10. 2015 17:09

Nápodobně, kolegyně :-)