Jdi na obsah Jdi na menu

Volitelné předměty

15. 9. 2015

Uff..asi po hodinovém utrpení mám konečně vybráno, zkontrolováno, potvrzeno a teď už nezbývá než jen vyčerpaně padnout na nejbližší pohovku. O čem že je řeč? Mluvím o každoročním přihlašování na volitelné předměty. Já osobně to strašně nemám ráda, vzhledem k tomu, že nidy nevím, co si vybrat. Ne, že by, výběr až tak bohatý, pro ilustraci tu přihodím, co mám například na výběr tenhle semestr, spíše mám problém podle mých kritérií něco dobrého zvolit.

volitelnaky.jpg

Ta kritéria jsou každý rok stejná a poměrně jednoduchá. Hlavně aby se tam moc nedělalo a aby to bylo aspoň trošku zajímavé. Vím, asi to není nic moc, ale můj prvácký entuziasmus už je dávno ten tam a teď se snažím přemýšlet spíš prakticky, tudíž vždycky volím to nejmenší zlo. Ono když má člověk spoustu práce s klasickými předměty, tak se mu moc nechce přidělávat si další ještě s volitelňáky.

Takže moje rozhodování nakonec skončilo takhle :

zapis.jpg

Ne že bych teda nějak zvlášť holdovala právu, to spíš naopak, ale nemusí se tam víceméně nic dělat a navíc myslím, že aspoň nějaká bazální znalost se vždycky hodí. No a ta sexuologie je pro mě zajímavá, vzhledem k tomu, že uvažuju o psychiatrii jako budoucí specializaci. Sice jsem se dočetla, že budu muset psát nějakou seminárku, ale snad to nebude tak hrozné. A navíc, když je to věc, která člověka baví, tak se i seminárka napíše sama :) Pokusím se v průběhu roku podat nějaký report o tom, jak se mi tyhle volitelné předměty osvědčily a jestli bych je popřípadě doporučila nebo ne.

Jinak prvákům bych určitě doporučila tělocvik, můžete ho mít jen tři roky, ve čtvrťáku a v páťáku se dá ale chodit taky, pokud se domluvíte. Výběr sportů je docela velký, myslím, že si tam každý určitě něco vybere. Já chodila na plavání a bylo to fajn. Hlavně si tam aspoň trošku odpočinete od toho věčného šprtání a ještě za to dostanete kredity. Co se týče ostatních ročníků a volitelňáků, tak nejvíc mě zaujaly asi Nové trendy v diagnostice a léčbě nádorů mozku, což je předmět sice jen za jeden kredit, ale přednášky byly docela zajímavé a nebyla to rozhodně úplná ztráta času, jak u některých jiných volitelňáků. Ale doporučovala bych to spíše až tak čtvrťákům, abyste za sebou měli minimálně patologii, jinak je to docela blbě pochopitelné.

Co bych naopak nedoporučovala nikomu je Klinická biochemie. Absolvovala jsem to minulý rok a vysloveně jsem vždycky jen hypnotizovala hodiny. Samozřejmě sto lidí, sto chutí, ale za mě doopravdy ne. Monotónní výklad a naprosto nezajímavé podání bohužel zkazí i sebezajímavější téma.

Takže momentálně jsem spokojená, v SISU to vypadá hezky a dokud se nemusím učit, tak si nestěžuju.

Uvidíme za pár týdnů :))

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář