Jdi na obsah Jdi na menu

Co jsem se naučila na medicíně

1. 10. 2015

Asi bych se už měla učit, při pohledu na sbírku učebnic na poličce si pokaždé řeknu, že už od zítřka začnu. No, zatím se to nějak nedaří :( :D A tak jsem se rozhodla sepsat další naprosto zbytečné shrnutí a la co jsem se naučila na medicíně :)

1. Všechno se dá naučit

Až na ultrazvuk. Při čtení ultrazvukových snímku si vždycky připadám tak   trochu jako věštkyně z kávové sedliny nebo podobných nesmyslů :D A úspěšnost mých výroků je asi přibližně stejná.

ve.jpg

2. Ranní ptáče stejně nikam nedoskáče

Když jsem chodila na gympl, nemohla jsem pokaždé ráno dospat a byla vzhůru už od půl šesté. Medicína mě naučila, že když můžu spát, tak spím, a to pořádně a kdekoli. Jednou jsem se přistihla, že spím i u běhání :) Na Facebooku je na toto téma dokonce celá stránka.

zelva.jpg

3. Je dobrý mít přátele na těch správných místech

Od paní v knihovně, která sem tam přivře oči nad nějakým tím prohřeškem přes vrátnou ve studijním centru, která ví, co se kde šustne, až po paní v nemocniční kantýně, abyste sem tam dostali nějakou tu věrnostní slevu na kafe :)

Jo a taky přátelé mezi staršími studenty nejsou úplně k zahození :))

4. Jít rovnou na věc

Samozřejmě myšleno medicínsky na věc :) Prostě umět usměrňovat lidi k tomu, aby se vyjadřovali k tématu. Kdybyste poslouchali všechny historky, které mají pacienti tendenci vypravovat, nikdy se nedozvíte to podstatné, co potřebujete vědět. Jen to pak nesmíte dělat i v soukromém životě :))

5. Že jsou i horší věci než to, že chleba stojí o korunu víc

Když jsem pracovala na pokladně, nestačila jsem se divit, co všechno lidi považují za největší problémy. Jakou scénu dovedli udělat kvůli dvěma korunám. A přitom měli nákup třeba za tisícovku. A když pak vidíte některé pacienty v nemocnici, tak vám takovéhle věci přijdou úplně směšné a absurdní.

6. Že kombinace energiťáku, kafe a únavy má dosti zvláštní účinky

Hučení v uších, mluvící zdi, plovoucí postel, nauzea aneb redbull - coffee syndrom :) Nejvtipnější na tom je, že se pak stejně nic nenaučíte. Ale zkusit to musíte, že jo.

iputredbullinmycoffee.jpg

7. S odstupem času vypadá všechno docela jednodušše

Často se mi stává, že když vzpomínám na různé předměty a ročníky, tak nechápu, proč jsem to tehdy tak hrotila. Že to nebylo tak těžký přece.

Ona celá medicína je vlastně docela v pohodě :D

Nebo ne?

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

teddy bear - :D

2. 10. 2015 6:32

A já si myslel, že se to s tím kafem a redbullem děje jen mně, protože mám nějaké vrozené predispozice. tos mě uklidnila :D

medička lfhk - Re: :D

2. 10. 2015 16:45

No možná máme ty dispozice oba dva, já bych se hned neradovala :))